Zoete aardappelsoep met wortel en paprika

Zoete aardappelsoep met wortel en paprika

Benodigdheden (voor 6 kommen)

  • 500 gram zoete aardappel
  • 2 winterpenen
  • 1 rode paprika
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 groente bouillonblokjes
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 750 ml water
  • eventueel verse peterselie

Bereidingswijze

  1. Schil en snijd de zoete aardappels en winterpenen in blokjes. Pel en snipper de uien. Snijd de paprika in stukjes. Snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de uien en knoflook een paar minuten op laag vuur. Voeg vervolgens de zoete aardappel, wortel en paprika toe en bak 5 minuten mee.
  3. Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng de soep aan de kook. Laat de soep vervolgens 20 minuten zachtjes koken.
  4. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Garneer eventueel met verse peterselie. Eet smakelijk!

1 kom soep bevat 120 kcal.