Havermoutkoeken met abrikozen

Havermoutkoeken met abrikozen

Ingrediënten (voor 6 koeken)

  • 125 gram havermout
  • 100 gram abrikozen (gedroogd of geweld)
  • 125 gram Griekse yoghurt of volle kwark
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
  • een scheutje olijfolie
  • een snufje zout
  • 1 el honing
  • optioneel: een handje walnoten (in kleine stukjes)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de abrikozen in kleine stukjes.
  3. Doe alle ingrediënten in een kom meng het goed door elkaar.
  4. Wil je er walnoten door? Voeg ze dan nu toe aan het beslag.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg 6 hoopjes beslag op de bakplaat.
  6. Druk de hoopjes een beetje plat, zodat het de vorm krijgt van een koek.
  7. Bak de koeken in ongeveer 25 minuten gaar.

Eén koek (zonder walnoten) bevat 148 calorieën. Heb je er walnoten doorheen gedaan? Dan bevat 1 koek 178 calorieën.