Havermoutcake met peer

Havermoutcake met peer

Ingrediënten (12 plakken)

  • 2 rijpe peren
  • 100 gram kokosolie
  • 225 gram havermout
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels honing
  • 2 tl bakpoeder

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  2. Smelt de kokosolie
  3. Maal de havermout tot meel in een keukenmachine.
  4. Voeg de Griekse yoghurt, eieren, honing, kokosolie en bakpoeder toe aan het havermeel en roer het geheel goed door.
  5. Schil de peren en prak ze fijn. Voeg daarna toe aan het beslag.
  6. Doe het beslag in de cakevorm en bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar.
  7. Laat de cake afkoelen op een rooster.

1 plak cake bevat 213 calorieën.

Tip: snijdt de cake in plakken als deze is afgekoeld en bewaar in de vriezer.