Groentecake met havermeel

Groentecake met havermeel

Ingrediënten (12 plakken)

  • 220 gram havermout
  • 1/2 courgette
  • 1 grote winterwortel
  • 150-200 gram pompoenblokjes
  • 3 eieren
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Kook de pompoenblokjes 10 à 15 minuten, totdat ze gaar zijn.
  2. Maal de havermout in een keukenmachine tot meel.
  3. Rasp de wortel en de halve courgette.
  4. Doe de wortel en de courgette in een vergiet en druk er zoveel mogelijk vocht uit.
  5. Kluts de eieren in een grote kom.
  6. Giet de pompoenblokjes af, stoom goed droog en stamp tot puree.
  7. Meng de geraspte wortel en courgette, de pompoenpuree, het havermeel, de Italiaanse kruiden, het bakpoeder en wat zout en peper met de eieren tot een beslag.
  8. Bekleed een cakeblik met bakpapier en schep het beslag erin.
  9. Schuif het cakeblik in de oven en bak de groentecake circa 45 minuten, totdat deze gaar is.
  10. Haal het cakeblik uit de oven, leg de groentecake op een rooster en laat deze volledig afkoelen voordat je deze in plakken snijdt.

1 plak cake bevat ongeveer 200 kcal. Je kunt de plakken cake gemakkelijk invriezen. Lekker met hüttenkäse of zuivelspread.