Vegetarische Mexicaanse wraps
Ingrediënten
- 8 volkoren wraps
- 1 pakje vegetarisch gehakt
- 1 gele en 1 rode paprika
- een blik tomatenblokjes
- een klein blikje mais
- een klein blikje kidneybonen
- 1 ui
- 125 ml crème fraîche
- 1 avocado
Voor de kruidenmix: - 2 el paprikapoeder
- 1 el uienpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 2 tl komijnpoeder
- 1 tl gedroogde peterselie
- 1 tl donkere basterdsuiker
- een snuf cayennepeper
Bereidingswijze
- Doe alle ingrediënten voor de kruidenmix in een kommetje en roer goed door elkaar.
- Pureer het vruchtvlees van de avocado met de crème fraîche en wat peper met een staafmixer in een hoge kom. Schep het mengsel daarna in een kommetje.
- Verhit een scheut olijfolie in een wok of hapjespan en bak het gehakt een paar minuten.
- Voeg de kruidenmix toe en schep goed door elkaar.
- Spoel de kidneybonen af en laat even uitlekken.
- Voeg de ui, paprika’s, mais en bonen toe en bak een paar minuten mee.
- Voeg nu de tomatenblokjes toe en verwarm het geheel even goed door.
- Smeer de wraps in met het avocadomengsel en verdeel het gehak/groentenmengsel over de wraps. Rol de wraps op, leg ze in een ovenschaal en bestrooi eventueel met geraspte kaas.
- Zet de ovenschaal 10-15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
- Serveer de wraps met de rest van het avocadomengsel.
Eet smakelijk!