Vegetarische Mexicaanse wraps

Vegetarische Mexicaanse wraps

Ingrediënten

  • 8 volkoren wraps
  • 1 pakje vegetarisch gehakt
  • 1 gele en 1 rode paprika
  • een blik tomatenblokjes
  • een klein blikje mais
  • een klein blikje kidneybonen
  • 1 ui
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 avocado

    Voor de kruidenmix:
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 el uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • 1 tl donkere basterdsuiker
  • een snuf cayennepeper

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten voor de kruidenmix in een kommetje en roer goed door elkaar.
  2. Pureer het vruchtvlees van de avocado met de crème fraîche en wat peper met een staafmixer in een hoge kom. Schep het mengsel daarna in een kommetje.
  3. Verhit een scheut olijfolie in een wok of hapjespan en bak het gehakt een paar minuten.
  4. Voeg de kruidenmix toe en schep goed door elkaar.
  5. Spoel de kidneybonen af en laat even uitlekken.
  6. Voeg de ui, paprika’s, mais en bonen toe en bak een paar minuten mee.
  7. Voeg nu de tomatenblokjes toe en verwarm het geheel even goed door.
  8. Smeer de wraps in met het avocadomengsel en verdeel het gehak/groentenmengsel over de wraps. Rol de wraps op, leg ze in een ovenschaal en bestrooi eventueel met geraspte kaas.
  9. Zet de ovenschaal 10-15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
  10. Serveer de wraps met de rest van het avocadomengsel.

Eet smakelijk!