Havermuffins met blauwe bessen
Ingrediënten (voor 6 stuks)
- 1 banaan
- 125 gram havermout
- 2 eieren
- 1 tl bakpoeder
- 125 ml melk
- 1 kneep honing
- 1,5 el gesmolten kokosolie
- 125 gram (diepvries) blauwe bessen
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Prak de banaan in een grote kom en voeg de havermout, eieren, honing, bakpoeder, melk en kokosolie toe. Roer goed door elkaar.
3. Spatel de blauwe bessen door het mengsel.
4. Verdeel het beslag over een muffinvorm en bak de muffins in ongeveer 25 minuten gaar.
5. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast of vriezer. In de koelkast kun je ze 2-3 dagen bewaren. In de vriezer ongeveer een maand.
6. Als je ze in de vriezer bewaart, haal ze dan de avond van te voren uit de vriezer en verwarm ze ’s ochtends nog even in de oven.
1 muffin bevat 170 calorieën. Als ontbijt zijn 2 muffins een aanbevolen hoeveelheid. Je kunt ook 1 muffin als tussendoortje nemen.
34 thoughts on “Havermuffins met blauwe bessen”