Pastinaaksoep
Ingrediƫnten (voor 4-6 personen)
– 3 pastinaken
– 1 prei
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 200 ml houdbare slagroom
– 25 gram gehakte hazelnoten
– 2 groente bouillonblokjes
– 2 blaadjes laurier
– verse peterselie
– 1,5 el franse mosterd
– 2 el olijfolie
– peper en zout
Bereidingswijze
1. Was de groenten. Pel en snipper de ui, snijd de knoflook fijn, schil de pastinaken en snijd in stukjes. Snijd de prei in ringen. Hak de peterselie fijn.
2. Verhit de olijfolie in een grote pan. Fruit hierin de ui, knoflook en prei ongeveer 5 minuten op laag vuur.
3. Voeg 800 ml water, de bouillonblokjes, de laurierblaadjes en de stukjes pastinaak toe. Breng de soep aan de kook en laat ongeveer 10 minuten koken.
4. Verwijder de laurierblaadjes uit de soep en pureer de soep met een staafmixer.
5. Voeg de room, mosterd, peper en zout toe en breng de soep opnieuw aan de kook.
6. Garneer de soep met de hazelnoten en de peterselie.