Chocolade bananenbrood

Chocolade bananenbrood

Ingrediƫnten (12 plakken)

  • 3 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 100 ml chocolademelk
  • 225 gram volkorenbloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 1 el cacaopoeder
  • snufje zout
  • 50 gram pure chocolade

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakvorm met bakpapier.
  2. Snijd de bananen in stukjes en stop in een hoge maatbeker. Mix dit samen met de eieren en de chocolademelk met een staafmixer tot een glad beslag.
  3. Meng in een andere kom het volkorenbloem, bakpoeder, zout en cacaopoeder.
  4. Giet het banaan mengsel erbij en schep het geheel goed door elkaar.
  5. Roer tenslotte de chocoladestukjes door het beslag.
  6. Giet het beslag in de cakevorm en bak het bananenbrood ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Laat het bananenbrood even afkoelen, voordat je het uit de vorm haalt.
  8. Het brood is ongeveer 4 dagen houdbaar in de koelkast. Je kunt er ook plakken van snijden en invriezen. Eet smakelijk!

    Een plak chocolade bananenbrood bevat 135 kcal. Een prima tussendoortje.