Gebakken rijst met zalm en erwten

Gebakken rijst met zalm en erwten

Ingrediënten (voor 2 personen)
– 4 eetlepels zonnebloemolie
– 1 ui (gesnipperd)
– 100 gram ongekookte rijst
– 1 à 2 teentjes knoflook
– 2 zalmfilets
– 1 rode paprika, in kleine blokjes
– 200 gram diepvrieserwten (ontdooid)
– 4 eetlepels sojasaus
– 1 eetlepel sesamolie
– 2 lente uitjes, in kleine ringen
– 1 limoen in partjes

Bereidingswijze
1. Kook ’s ochtends of de avond van tevoren de rijst en laat staan (de rijst is dan veel beter op te bakken, dan wanneer je de rijst vlak van tevoren kookt).

2. Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie en bak de rijst en de ui in circa 10 minuten. Roer af en toe, maar niet te vaak. De rijst moet een beetje kleur krijgen.

3. Voeg de paprika en knoflook toe en bak 2 minuten mee.

4. Voeg de erwten, sojasaus en sesamolie toe en schep goed om.

5. Verhit in een andere koekenpan de zalm (ongeveer 5 minuten).

6. Verdeel de gebakken rijst over 2 borden en bestrooi met de lente ui. Leg de zalmfilets erop en serveer met de limoenpartjes.