Geroosterde spruitjes stamppot

Geroosterde spruitjes stamppot

Ingrediënten (voor 2-3 personen)

  • 500 gram spruitjes
  • olijfolie
  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • valess crispy sticks (of een andere vegetarische burger)
  • 1 el bloem
  • 3 el sojasaus

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Maak ondertussen de spruitjes schoon, schil en snijd de aardappelen, snipper de ui en snijdt de knoflook fijn.

2. Verdeel de spruitjes over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met 2 el olie. Rooster de spruitjes in ongeveer 15 minuten in de oven gaar. Kook intussen de aardappelen in een laagje water (ook ongeveer 15 minuten).

3. Giet de aardappelen af (vang wat kookvocht op) en haal de spruitjes uit de oven. Stamp de aardappelen samen met de spruitjes tot een stamppot. Voeg nog wat kookvocht toe zodat de stamppot smeuïg wordt. Breng op smaak met peper.

4. Bak de crispy sticks in een koekenpan. Fruit in een andere pan de ui en knoflook een paar minuten op laag vuur. Voeg de bloem toe en bak 1 minuut mee. Voeg daarna de sojasaus en 200 ml water toe en laat ongeveer 3 minuten zachtjes koken zodat de jus wat dikker wordt.

5. Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de jus en de crispy sticks.