Glutenvrij bananenbrood met chocola en kokos

Glutenvrij bananenbrood met chocola en kokos

Ingrediënten (1 cake = 12 plakken)

  • 3 eieren
  • 3 bananen
  • 150 gram amandelmeel
  • 60 gram dadels
  • 2 tl bakpoeder
  • 50 gram pure chocolade (70% cacao)
  • 25 gram kokosrasp
  • snufje zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Snijdt de dadels in kleine stukjes. Pureer de stukjes dadel samen met de bananen met een staafmixer.
  3. Giet de dadel-banaan puree in een andere kom. Voeg de eieren toe en klop met een garde door het beslag.
  4. Voeg vervolgens het amandelmeel, bakpoeder en zout toe aan het beslag.
  5. Hak de chocola in stukjes en spatel samen met de kokosrasp door het beslag.
  6. Leg een stuk bakpapier in een cakeblik en giet het beslag erin.
  7. Bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar.
  8. Laat het bananenbrood afkoelen in de cakevorm en laat vervolgens verder afkoelen op een rooster.

    1 plak bananenbrood bevat 163 calorieën.

    Je kunt het bananenbrood in aluminiumfolie een paar dagen buiten de koelkast bewaren. Je kunt het bananenbrood ook in plakken snijden en in de vriezer bewaren.