Groentecake met havermeel
Ingrediënten (12 plakken)
- 220 gram havermout
- 1/2 courgette
- 1 grote winterwortel
- 150-200 gram pompoenblokjes
- 3 eieren
- 1,5 tl bakpoeder
- 1 el Italiaanse kruiden
- peper en zout
Bereidingswijze
- Kook de pompoenblokjes 10 à 15 minuten, totdat ze gaar zijn.
- Maal de havermout in een keukenmachine tot meel.
- Rasp de wortel en de halve courgette.
- Doe de wortel en de courgette in een vergiet en druk er zoveel mogelijk vocht uit.
- Kluts de eieren in een grote kom.
- Giet de pompoenblokjes af, stoom goed droog en stamp tot puree.
- Meng de geraspte wortel en courgette, de pompoenpuree, het havermeel, de Italiaanse kruiden, het bakpoeder en wat zout en peper met de eieren tot een beslag.
- Bekleed een cakeblik met bakpapier en schep het beslag erin.
- Schuif het cakeblik in de oven en bak de groentecake circa 45 minuten, totdat deze gaar is.
- Haal het cakeblik uit de oven, leg de groentecake op een rooster en laat deze volledig afkoelen voordat je deze in plakken snijdt.
1 plak cake bevat ongeveer 200 kcal. Je kunt de plakken cake gemakkelijk invriezen. Lekker met hüttenkäse of zuivelspread.