Havermoutcake met appel en rozijnen

Havermoutcake met appel en rozijnen

Ingrediënten (ongeveer 12 plakken)

  • 300 gram havermout
  • 150 gram appelmoes (0% suiker)
  • 150 ml amandelmelk
  • 2 eieren
  • 1 grote appel
  • 1 el kaneel
  • 2 tl bakpoeder
  • 60 gram rozijnen
  • 3 el honing

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Maal de havermout tot meel in een hakmolentje of keukenmachine.
  3. Schil de appel en snijd in kleine stukjes.
  4. Meng de eieren, appelmoes en honing in een keukenmachine tot een glad geheel.
  5. Voeg het havermoutmeel, bakpoeder en kaneel toe en meng goed door elkaar.
  6. Voeg de appel en rozijnen toe aan het beslag en schep het geheel goed om.
  7. Bekleed een cakevorm met bakpapier en verdeel het beslag over het cakeblik.
  8. Bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar.
  9. Laat de cake even afkoelen en haal daarna uit de vorm om verder af te laten koelen op een rooster.

    1 plak cake bevat 150 calorieën.
    Je kunt de cake prima invriezen. Snijd de cake van tevoren dan wel even in plakken.