Havermoutcake met peer
Ingrediënten (12 plakken)
- 2 rijpe peren
- 100 gram kokosolie
- 225 gram havermout
- 200 gram Griekse yoghurt
- 2 eieren
- 4 eetlepels honing
- 2 tl bakpoeder
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
- Smelt de kokosolie
- Maal de havermout tot meel in een keukenmachine.
- Voeg de Griekse yoghurt, eieren, honing, kokosolie en bakpoeder toe aan het havermeel en roer het geheel goed door.
- Schil de peren en prak ze fijn. Voeg daarna toe aan het beslag.
- Doe het beslag in de cakevorm en bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar.
- Laat de cake afkoelen op een rooster.
1 plak cake bevat 213 calorieën.
Tip: snijdt de cake in plakken als deze is afgekoeld en bewaar in de vriezer.