Havermoutkoeken met abrikozen
Ingrediënten (voor 6 koeken)
- 125 gram havermout
- 100 gram abrikozen (gedroogd of geweld)
- 125 gram Griekse yoghurt of volle kwark
- 1 ei
- 1 tl bakpoeder
- een scheutje olijfolie
- een snufje zout
- 1 el honing
- optioneel: een handje walnoten (in kleine stukjes)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de abrikozen in kleine stukjes.
- Doe alle ingrediënten in een kom meng het goed door elkaar.
- Wil je er walnoten door? Voeg ze dan nu toe aan het beslag.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg 6 hoopjes beslag op de bakplaat.
- Druk de hoopjes een beetje plat, zodat het de vorm krijgt van een koek.
- Bak de koeken in ongeveer 25 minuten gaar.
Eén koek (zonder walnoten) bevat 148 calorieën. Heb je er walnoten doorheen gedaan? Dan bevat 1 koek 178 calorieën.