Havermoutmuffins met frambozen en kokos

Havermoutmuffins met frambozen en kokos

Benodigdheden (voor 6 stuks)

  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 125 (amandel)melk
  • 2 tl bakpoeder
  • 125 gram havermout
  • 125 gram frambozen
  • 40 gram kokos
  • 1 eetlepel honing
  • 30 ml zonnebloemolie
  • snufje zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Prak de banaan. Voeg de havermout, eieren, bakpoeder en (amandel)melk toe en roer met een vork goed door elkaar.
  3. Voeg nu de honing, kokos en zonnebloemolie toe en roer nogmaals goed door elkaar.
  4. Meng tenslotte de frambozen door het beslag.
  5. Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes en bak ze in ongeveer 30 minuten gaar.

    Dit recept bevat 215 kcal per muffin als je ongezoete amandelmelk gebruikt. Gebruik je halfvolle melk, dan bevat 1 muffin 220 kcal.

    De muffins kun je een paar dagen buiten de koelkast bewaren. Je kunt ze ook invriezen.