Havermoutmuffins met vijgen

Havermoutmuffins met vijgen

Ingrediënten (voor 6 stuks)

  • 120 gr havermout of havermeel
  • 1 ei
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 120 ml melk
  • 2 eetlepels honing
  • 2 tl bakpoeder
  • 80 gr gedroogde vijgen
  • handje Pecannoten
  • 2 tl kaneel
  • Snuf zout

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Snijd de vijgen in kleine stukjes en hak de pecannoten grof.

3. Maal de havermout tot meel in een keukenmachine of gebruik havermoutmeel.

4. Voeg het zout en kaneel toe aan de havermout en roer door elkaar.

5. Voeg het ei en de zonnebloemolie door de havermout en roer goed door met een garde.

6. Voeg nu de melk en de honing erdoor en roer nogmaals goed door.

7. Meng het bakpoeder door het beslag.

8. Spatel de stukjes vijg en gehakte pecannoten door het beslag en verdeel het beslag over de muffinvormpjes.

9. Bak de muffins in ongeveer 30 minuten gaar. Laat ze afkoelen op een rooster.

1 muffin bevat 272 calorieën. Dit is een aanbevolen hoeveelheid voor een ontbijt.

Tip: Vries de muffins in. Dan kun je ervan genieten wanneer jij dat wilt.