Indiase tomatencurry met zalm en bloemkoolrijst
Ingrediënten (voor 4 personen)
– 4 cm verse gember
– 1 ui
– 4 tomaten
– 2 el zonnebloemolie
– 1 el garam masala
– 1 pakje tomato frito
– 4 mini naanbroodjes
– 300 gram zalmfilet
– 300 gram spinazie
– 400 gram bloemkoolrijst
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de gember en snijd deze in kleine stukjes. Snipper de ui en snijd de tomaten in blokjes.
2. Verhit 1 el olie in een wok en bak de ui, gember en garam masala een paar mintuten. Voeg de tomato frito en tomaten toe en breng aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes koken.
3. Snijd de zalm in blokjes en voeg deze samen met de spinazie toe aan de curry. Schep voorzichtig om tot de spinazie geslonken is en de zalm gaar. Breng op smaak met zout en peper.
4. Bak of kook de bloemkoolrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm intussen de naanbroden ongeveer 5 minuten in de oven. Serveer de curry met de bloemkoolrijst en het naanbrood.
36 thoughts on “Indiase tomatencurry met zalm en bloemkoolrijst”