Kruidkoek met rozijnen

Ingrediënten (voor 1 cake, 14 plakken)
- 300 gram volkorenbloem
- 100 gram rozijnen
- 5 gram bakpoeder
- 10 gram koek- en speculaaskruiden
- 30 gram appelstroop
- 350 ml karnemelk
- een snufje zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Wel de rozijnen ongeveer 10 minuten in lauwwarm water.
- Meng de bloem, bakpoeder, koekkruiden en zout goed door elkaar in een kom.
- Klop in een andere kom de appelstroop los met de karnemelk.
- Giet het karnemelk/appelstroop mengsel toe aan het bloemmengsel en roer goed door elkaar.
- Voeg tot slot de rozijnen toe aan het beslag en roer nog even goed door.
- Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet het beslag in de vorm.
- Bak de kruidkoek in ongeveer 45-50 minuten gaar.
- Laat de koek afkoelen op een rooster en genieten maar!
De kruidkoek bevat 145 kcal per plak.