Kruidkoek met rozijnen

Kruidkoek met rozijnen

Ingrediënten (voor 1 cake, 14 plakken)

  • 300 gram volkorenbloem
  • 100 gram rozijnen
  • 5 gram bakpoeder
  • 10 gram koek- en speculaaskruiden
  • 30 gram appelstroop
  • 350 ml karnemelk
  • een snufje zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Wel de rozijnen ongeveer 10 minuten in lauwwarm water.
  3. Meng de bloem, bakpoeder, koekkruiden en zout goed door elkaar in een kom.
  4. Klop in een andere kom de appelstroop los met de karnemelk.
  5. Giet het karnemelk/appelstroop mengsel toe aan het bloemmengsel en roer goed door elkaar.
  6. Voeg tot slot de rozijnen toe aan het beslag en roer nog even goed door.
  7. Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet het beslag in de vorm.
  8. Bak de kruidkoek in ongeveer 45-50 minuten gaar.
  9. Laat de koek afkoelen op een rooster en genieten maar!

De kruidkoek bevat 145 kcal per plak.