Ontbijtmuffins met appel, noten en rozijnen

Ontbijtmuffins met appel, noten en rozijnen

Ingrediƫnten (voor 6 stuks)

  • 1 grote appel
  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel honing
  • 50 gram havermout
  • 50 gram amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 30 gram rozijnen
  • 18 pecannoten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil de appel en rasp grof.
  3. Prak de bananen in een grote kom.
  4. Voeg de eieren en de honing toe en roer met een vork door elkaar.
  5. Voeg de havermout, amandelmeel, bakpoeder en kaneel toe en roer met een vork goed door elkaar.
  6. Voeg de rozijnen en de geraspte appel toe en roer voor een laatste keer het beslag goed door elkaar.
  7. Verdeel het beslag over 6 muffinvormpjes.
  8. Druk in iedere muffin 3 pecannoten.
  9. Bak de muffins in ongeveer 20 minuten gaar.
  10. Op kamertemperatuur kun je de muffins een paar dagen bewaren. Je kunt ze ook invriezen.

    1 muffin bevat 235 kcal