Pasta met kip, tomaat en boontjes

Pasta met kip, tomaat en boontjes

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 200 gram kipdijfilet
  • 1 ui
  • 400 gram sperziebonen
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 tomaten
  • een half potje rode pesto (potje van 90 gram)
  • 100 ml kookroom of crème fraîche
  • 200 gram (volkoren)pasta naar keuze
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereidingswijze

  1. Snijdt de kipdijfilet in blokjes en kruid met peper, zout en paprikapoeder.
  2. Maak de boontjes schoon, snijdt in kleine stukjes en kook eventueel een paar minuten voor in een pannetje met water.
  3. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
  4. Verhit olijfolie in een wok/hapjespan en bak de kip in een paar minuten gaar en bruin.
  5. Voeg de boontjes en tomaten toe en bak even mee.
  6. Voeg de kookroom/crème fraîche toe en roer het geheel goed door.
  7. Breng op smaak met zout en peper en laat het geheel een paar minuten op laag vuur pruttelen.
  8. Serveer met de pasta. Eet smakelijk!