Shoarma kip met zoete aardappel
Ingrediƫnten (voor 4 personen)
- 400 gram kippendijen
- 800 gram zoete aardappel
- 2 el shoarmakruiden
- 1 tl bloem
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl zout
- 1 el olijfolie
- 1 rode ui, gesnipperd
- 100 gram ijsbergsla
- 4 trostomaten, in blokjes
- 1 gele paprika, in reepjes
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 rood pepertje, fijngesneden
Voor de knoflooksaus: - 2 el mayonaise
- 4 el Griekse yoghurt
- 2 teentjes knoflook
- sap en rasp van een halve citroen
- peper en zout
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven op 230 graden.
2. Snijd de kippendijen in reepjes en meng deze met de shoarmakruiden. Zet in de koelkast.
3. Was de aardappelen en snijd ze tot frieten. Meng bloem, paprikapoeder en zout door de frieten. Leg de frieten vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de olijfolie erover en bak de frieten in ongeveer 25 minuten krokant.
4. Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak de kipreepjes in ongeveer 8 minuten gaar en goudbruin.
5. Meng de mayonaise, yoghurt, knoflook, citroenrasp en -sap tot een sausje. Breng op smaak met peper en zout.
6. Verdeel de kipreepjes en zoete aardappel frieten over de borden en garneer met de ui, paprika, ijsbergsla, tomaat en knoflooksaus.
Tip: Vervang de kipdijfilet door vegetarische kipstuckjes