Vegan bananenbrood

Ingrediƫnten (voor een cake van 12 plakken)
- 3 rijpe bananen
- 175 gram bloem
- 25 gram kokosbloesemsuiker
- 50 ml zonnebloemolie
- 2 tl kaneel
- 1 1/2 tl bakpoeder
- 1/2 tl baking soda
- snufje zout
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Bekleed een cakevorm met een vel bakpapier.
3. Prak de bananen met een vork in een ruime kom en meng de olie en suiker erdoor.
4. Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder, baking soda, zout en kaneel door elkaar.
5. Schep het bloemmengsel beetje bij beetje door het banaanmengsel.
6. Schep het beslag voorzichtig in de cakevorm.
7. Bak het bananenbrood in circa 45 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
8. Laat het bananenbrood afkoelen en snijd het in plakjes.
1 plak bevat 130 kcal, ideaal als gezond tussendoortje. Als ontbijt is 2 plakken een aanbevolen hoeveelheid.
Tip: Heb je de volgende dag nog veel plakjes over? Vries ze in porties in voor op een later moment. Als je ze ’s ochtends uit de vriezer haalt, heb je ’s middags een heerlijk tussendoortje.