Vegan broodje pittige kip

Vegan broodje pittige kip

Ingrediënten (voor 2 personen)
– 1 stokbrood of 2 pistolets
– 1 verpakking plantaardige kipstukjes
– een halve teen knoflook
– 1 rode peper, in kleine stukjes gesneden
– een halve ui, gesnipperd
– 2 tl tomatenpuree
– 1 tl bruine basterdsuiker
– 2 el ketjap manis
– een beetje limoensap
– 8 el water
– zonnebloemolie
– stukje komkommer
– een beetje sla

Bereidingswijze
1. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de plantaardige kip lichtbruin.

2. Voeg de ui toe en bak een paar minuten mee. Voeg vervolgens de knoflook en de peper toe en bak het geheel nog 1 minuut.

3. Voeg de tomatenpuree erbij en bak het een minuut mee.

4. Voeg de suiker, ketjap, limoensap en water toe en laat het een paar minuutjes pruttelen totdat het meeste vocht verdampt is.

5. Beleg het stokbrood/pistoletjes met wat sla en komkommer en leg de pittige kip er bovenop. Serveer eventueel nog met een frisse salade voor wat extra groente. Eet smakelijk!