Veganistische ontbijtkoek

Veganistische ontbijtkoek

Ingrediënten (koek van 12 plakken)

  • 200 gram dadels zonder pit
  • 300 gram volkorenmeel
  • 2 el appelciderazijn
  • 3 el agavesiroop of honing
  • 250 ml amandeldrink (ongezoet)
  • 5 gr baksoda
  • 1 el kaneel
  • 1 el koek- en speculaaskruiden

Bereidingswijze


1. Verwarm de oven voor op 170 graden.

2. Snijd de dadels in kleine stukjes en doe de dadels samen met de agavesiroop/honing, amandeldrink en azijn in een hoge kom. Maal tot een glad mengsel.

3. Meng in een andere kom het meel met de baksoda, koekkruiden en kaneel.

4. Voeg de dadelpuree toe aan het meelmengsel en roer het goed door elkaar tot een beslag.

5. Schep het beslag in een met bakpapier bekleed cakeblik of siliconen bakvorm en schep het beslag erin. Bak de koek in 40-45 minuten in het midden van de oven gaar. Neem uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. Stort dan op een rooster en laat verder akoelen.

Tip: snijd de koek in plakken als deze is afgekoeld en bewaar de plakken in de vriezer. Dan kun je ze langer bewaren.

1 plak bevat 147 calorieën per plak. Een prima tussendoortje. Je kunt ook 2 plakken nemen als ontbijt.