Zoete aardappelsoep met wortel en paprika
Benodigdheden (voor 6 kommen)
- 500 gram zoete aardappel
- 2 winterpenen
- 1 rode paprika
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 groente bouillonblokjes
- olijfolie
- peper en zout
- 750 ml water
- eventueel verse peterselie
Bereidingswijze
- Schil en snijd de zoete aardappels en winterpenen in blokjes. Pel en snipper de uien. Snijd de paprika in stukjes. Snijd de knoflook fijn.
- Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de uien en knoflook een paar minuten op laag vuur. Voeg vervolgens de zoete aardappel, wortel en paprika toe en bak 5 minuten mee.
- Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng de soep aan de kook. Laat de soep vervolgens 20 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Garneer eventueel met verse peterselie. Eet smakelijk!
1 kom soep bevat 120 kcal.